Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vo Vranove nad Topľou s posilou...


Vo Vranove nad Topľou s posilou...

Vo štvrtok 15. februára 2018 príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov, Personálneho úradu Ozbrojených síl Slovenskej republiky uskutočnili dve prezentácie na dvoch Vranovských školách: Strednej odbornej škole drevárskej a na Gymnáziu, ul. Dr. C. Daxnera.

 
Prešovskí regrutátori sa v pripravenej prezentácií zamerali najmä na podmienky vstupu do OS SR a možnosti vysokoškolského štúdia. Rozoberali čo všetko predchádza vzniku služobného pomeru, ale pozornosť venovali aj samotnému výkonu štátnej služby. Zdôrazňovali, že povolanie „profesionálneho vojaka“ nie je jednoduché. Je potrebné, aby bol občan maximálne fyzicky a psychicky zdatný na to, aby úspešne zvládol výberové konanie.


Spomínanou posilou a veľkým oživením prednášok bola účasť mjr. Ing. Mareka BARNU, zástupcu veliteľa 23. motorizovaného práporu Trebišov. Ten svojim vystúpením a zodpovedaním na množstvo zvedavých otázok, ustrojený v poľnej rovnošate ešte viac umocnil celú atmosféru stretnutia so študentmi.

Ani otázky typu „Vetresky štartujú dobre?“, „Aký zážitok Vám najviac vliezol pod kožu?“ nevykoľajili skúseného, ostrieľaného vojaka „profesionála“. S bravúrnosťou odpovedal aj na tie najchúlostivejšie otázky. Študentom zdôrazňoval, že pre veliteľa je najťažšie vydať správny rozkaz.

Nuž zostáva na študentoch, či všetky informácie pretavia do vydania toho „správneho rozkazu“ a rozhodnú sa pre vstup do ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Vo Vranove nad Topľou s posilou...Vo Vranove nad Topľou s posilou...Vo Vranove nad Topľou s posilou...Vo Vranove nad Topľou s posilou...Vo Vranove nad Topľou s posilou...

Autor: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) - Dátum: 16.02.2018
Čítanosť: 24852
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share