Preskocit navigáciu

Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v ZaVaMD


Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v ZaVaMD  

Slávnostné vyradenie frekventantov Poddôstojníckeho kurzu OR-5 sa uskutočnilo dňa 23. februára 2018 v Poddôstojníckom klube ZaVaMD v Martine.            

Do kurzu dňa 28.  januára  2018 nastúpilo 50 profesionálnych vojakov z útvarov  OS SR.  Úspešne absolvovali  náročné etapy výcviku, či už v príprave v učebniach, ale aj na posádkovom cvičisku Sučany. Počas Praktického vodcovstva v dňoch 19. - 22. februára 2018 vo výcvikovom priestore PC Sučany boli frekventanti kurzu preskúšaní z vedenia a riadenia tímu a družstva, zručností a návykov nadobudnutých v priebehu kurzu s využitím teoretických poznatkov v praxi. Ďalej boli frekventanti kurzu preverení z oblasti vojenského vodcovstva, metodiky vedenia výcviku a komunikačných schopností. 

Cieľom kurzu bolo pripraviť kvalifikovaného PrV v hodnosti desiatnik, ktorý bol určený na povýšenie do prvej poddôstojníckej hodnosti čatár. Výcvik bol založený na filozofii „rozhodnúť sa“ a „rozhodnúť sa správne“. To sa aj podarilo „splniť“ pod vedením staršieho inštruktora nadrotmajstra  Róberta Cebuľu, inštruktorov rotmajstra Stanislava Karaffu, rotmajstra Milana Kučeríka, rotmajstra Jozefa Baričiaka a rotného Tomáša Novodomca. 

Najlepším absolventom Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v termíne 28. januára – 23. februára 2018 sa stal príslušník 5. pluku špeciálneho určenia ŽILINA. 

„BLAHOŽELÁME!“


fotofoto

Autor: PA ZaVaMD , Foto: PA ZaVaMD - Dátum: 27.02.2018
Čítanosť: 3467
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share