Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmom


Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmom

Dňa 7. mája 2024 v dopoludňajších hodinách konal pietny akt kladenia vencov pri príležitosti  ukončenia 2.svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom.  Pri Pamätníku padlým sa pietnej spomienky zúčastnila primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová, náčelník oddelenia riadenia operácií 81. krídla Sliač major Ján Dujčák, predstavitelia miestnej samosprávy, občania mesta Sliač a taktiež študenti a učitelia miestnej základnej školy.

Primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová v krátkom príhovore pripomenula, že druhá svetová vojna je dodnes najväčším a najrozsiahlejším ozbrojeným konfliktom v dejinách ľudstva. Zahynuli v nej desiatky miliónov civilistov, príslušníkov ozbrojených síl a boli zničené celé mestá. Zdôraznila, že by sme sa mali z histórie poučiť a neopakovať chyby minulosti, ktoré výrazným spôsobom poznamenali životy občanov štátov sveta na oboch stranách frontu. V príhovore taktiež vyzvala najmä mladú generáciu, aby nezabúdali na históriu a chránili mier, ktorý nám naši predkovia ťažko vybojovali.

Pripomínaním si tejto významnej historickej udalosti vzdávame česť tisícom Slovákov a príslušníkom národností žijúcich na území Slovenska, ktorí sa počas druhej svetovej vojny zapojili do bojov.


Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmomPietny akt kladenia vencov pri príležitosti 79. výročia ukončenia II. Svetovej vojny v Európe a víťazstva nad fašizmom

Autor: 81.k Sliač , Foto: Vladimíra Tereňová - Dátum: 14.05.2024
Čítanosť: 263
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share