Preskocit navigáciu

Reprezentačný ples veliteľa posádky Nitra


Reprezentačný ples veliteľa posádky Nitra

Stalo sa už tradíciou, že posádkový ples patrí k významným spoločenským udalostiam aj v posádke Nitra. V piatok 25. februára 2011 o 19.00 hodine sa v priestoroch nitrianskeho PKO opäť konal Reprezentačný ples veliteľa posádky.
Na nitriansky ples tento rok prijal pozvanie veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin BABIAK, veliteľ SVaP generálmajor Peter VOJTEK, zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Ľubomír SVOBODA, náčelník štábu vzdušných síl plukovník Jozef TAKÁCS a veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Vladimír LISÝ.
„Žijeme v hektickej dobe. V uponáhľanom každodennom zhone nemáme čas na rodiny, priateľov na návštevy blízkych a neustále sa niekam náhlime. Čas je nám vzácny a nedarí sa nám ho skrotiť. Preto som veľmi rád, že ste si ho dnes večer našli a prišli sa oň podeliť s priateľmi, kolegami, známymi a možno aj s neznámymi ľuďmi“. Týmito slovami otvoril tohtoročný ples veliteľ protilietadlovej raketovej brigády a zároveň aj veliteľ nitrianskej posádky plukovník Vladimír KOVÁČ. Slávnostnú atmosféru príjemne naladenej spoločnosti znásobovalo nielen decentné stolovanie ale aj snehovo biela dekorácia zrekonštruovaných priestorov nitrianskeho PKO. Po predtancovaní členov folklórneho súboru Jánošík už patrili úvodné tóny valčíka v podaní skvelej hudobnej skupiny BRILAX veliteľovi protilietadlovej raketovej brigády s manželkou a ich vzácnym hosťom s partnerkami. Postupne sa k nim pridali aj ďalšie tancachtivé páry a vynikajúca nálada bola cítiť nie len na parkete, lemovanom nádhernými róbami prítomných dám.
Krátko po polnoci veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin BABIAK ocenil dlhoročnú prácu zástupcu veliteľa plrb podplukovníka Jozefa PAŇKA. Za jeho osobný prínos k rozvoju protivzdušnej obrany OS SR ho slávnostne pasoval za zaslúžilého špecialistu protivzdušnej obrany. Slávnostný akt zavŕšili generálmajor Vojtek dekorovaním odmeneného vyšívanou modrou stuhou a veliteľ plrb odovzdaním odznaku zaslúžilého špecialistu.
Následne veliteľ vzdušných síl vylosoval prvého šťastlivca tomboly, ktorá bola nepochybne očakávaná všetkými účastníkmi plesu, ktorí si pri troche šťastia mohli odniesť domov okrem milých spomienok aj hodnotné ceny.
Prítomní hostia strávili v spoločnosti svojich partnerov, kolegov, priateľov a známych, nádherný čas umocnený bohatým kultúrnym programom. Pozitívne reakcie k priebehu plesu potvrdzujú, že tohtoročný ples naplnil ich očakávania a zanechal príjemné a milé spomienky na túto udalosť. Už teraz sa tešíme, že aj ten budúcoročný bude tak úspešný ako bol tohtoročný.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=472

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 27.02.2011
Čítanosť: 15473
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share