Preskocit navigáciu

Rozlúčka s príslušníkmi druhej rotácie CSS OMLT


Rozlúčka s príslušníkmi druhej rotácie CSS OMLT

      V dňoch 14.-24. novembra 2011 prebehla u Výcvikovej jednotky vojenských misií Martin záverečná fáza prípravy Operačného výcvikového styčného tímu (OMLT) do operácie ISAF Afganistan. Jednalo sa o spoločné sústredenie 15 príslušníkov OS SR a 5 príslušníkov Národnej gardy štátu Indiana. S ďalšími dvoma kolegami Ozbrojených síl Austrálie sa náš tím zladí až v priestore nasadenia.
     Hlavným cieľom výcviku bolo vzájomné spoznanie sa príslušníkov tímu, spoznanie a pochopenie spoločenských, kultúrnych a pracovných zvykov (Cultural awareness) Slovenska a USA, predstavenie zámeru veliteľa tímu na plnenie úloh v operácii a oboznámenie s funkčnými povinnosťami členov tímu. Súčasťou tejto aktivity bol aj strelecký deň, kde si všetci príslušníci tímu vyskúšali streľbu z pištole Pi vz. 82, samopalov vz. 58 a vz. 61, guľometu UG vz. 59L a ostreľovacej pušky OPU SVD. Americkí kolegovia opäť vysoko ocenili možnosť spoznať konštrukciu a spôsoby použitia našich zbraní.
     S príslušníkmi CSS OMLT sa v posledný deň sústredenia rozlúčil veliteľ práporu výcviku Martin pplk. Ing. Roman Petrík na neformálnom obede v priestoroch Práporu výcviku. Príslušníci Národnej gardy štátu Indiana sa po recepcii presunuli do Bratislavy na stretnutie s veľvyslancom USA a k tímu sa opäť pripoja tesne pred odletom do operácie.
Do operácie ISAF odlieta už v poradí druhá rotácia spoločného operačného výcvikového styčného tímu pre bojové zabezpečenie. Na základe dohôd s partnermi z Národnej gardy Indiana bude táto spolupráca pokračovať aj v príprave ďalších rotácií.


Rozlúčka s príslušníkmi druhej rotácie CSS OMLT 1Rozlúčka s príslušníkmi druhej rotácie CSS OMLT 1Rozlúčka s príslušníkmi druhej rotácie CSS OMLT 1

Autor: pplk. Ladislav Kisel , Foto: PrápV Martin - Dátum: 25.11.2011
Čítanosť: 14776
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share