Preskocit navigáciu

Príslušník Vojenskej polície získal významné ocenenie


Príslušník Vojenskej polície získal významné ocenenie

Príslušník Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica, starší technik skupiny vnútorného riadenia, rtm. RNDr. Peter VLČEK bol ocenený Zlatou Jánského plaketou za bezpríspevkové darcovstvo krvi.

V živote človeka je mnoho chvíľ, pohnútok a okolností, ktoré ho vedú k vážnym rozhodnutiam a následne i k činom. Jedným z takýchto rozhodnutí je darovanie najvzácnejšej tekutiny – ľudskej krvi. Za každým darovaním krvi sa skrýva ochota pomôcť iným ľuďom, ktorí túto pomoc nevyhnutne potrebujú, čo v konečnom dôsledku môže znamenať záchranu ľudského života. Keď sa však takéto rozhodnutie stane krédom a človek ochotne daruje svoju krv opakovane s vedomím, že sa obetuje pre druhého, je to v terajšej dobe vzácnosť a skutočne obdivuhodné.

Takýmto človekom je rtm. RNDr. Peter VLČEK, príslušník Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica, starší technik skupiny vnútorného riadenia. Svoju krv daroval už 40 krát pri svojom mladom veku 30 rokov. Dňa 29. novembra 2011 bol ocenený Zlatou Jánského plaketou, udelenou Slovenským červeným krížom za bezpríspevkové darcovstvo krvi.

K tomuto morálnemu oceneniu srdečne gratulujeme a zároveň mu vyslovujeme veľké uznanie a obdiv.



Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 02.12.2011
Čítanosť: 22303
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share