Preskocit navigáciu

Prápor výcviku Martin sa napĺňa otvorením odborných výcvikov a kurzov


Prápor výcviku Martin sa napĺňa otvorením odborných výcvikov a kurzov

    Odborný výcvik PrV OS SR v 2. polroku výcvikového roka 2012 začal v Prápore výcviku nástupom frekventantov do celého spektra kurzov a výcvikov dňa 13.augusta 2012.

    V rote bojového výcviku je vykonávaný odborný výcvik profesionálnych vojakov pre mechanizovanú odbornosť G10 a odbornosť spravodajstvo a elektronický boj I10 od 13.8. do 28.9.2012, ako aj pre odbornosť vojenská hudba S17 v dňoch 13.8. – 7.9.2012, kde je výcvik vykonávaný vo VÚ 1570 Bratislava, odlúčené pracovisko Sliač. 

    Rotou výcviku bojovej podpory a bojového zabezpečenia je vedený odborný výcvik profesionálnych vojakov pre delostreleckú odbornosť G20 a logistickú odbornosť L10 v dňoch 13.8. – 28.9.2012. 

    Príslušníci Poddôstojníckej akadémie pripravili výcvik pre vojakov vo vyššom poddôstojníckom kurze OR-7 a vo vstupnom poddôstojníckom kurze OR-5. Na úvod oboch kurzov na všetkých účastníkov čakajú vstupné preverenia zo základných vševojskových vedomostí a z fyzickej výkonnosti, ktoré rozhodnú o ich ďalšom zotrvaní v kurzoch. Začal aj prípravný (nultý) kurz pre výkonných poddôstojníkov, ktorý slúži na prípravu a doladenie výcviku tohto novo pripraveného kurzu v systéme centralizovaného vzdelávania hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov v OS SR. Do kurzu nastúpilo 6 profesionálnych vojakov z Práporu výcviku, ktorí v súčasnosti zastávajú funkcie výkonných poddôstojníkov jednotiek. Ich primárnou úlohou bude okrem nadobudnutia nových vedomostí a zručností napomôcť inštruktorom výcviku pri príprave dokumentácie a didaktických pomôcok tak, aby „ostrý“ kurz v termíne 3.9. – 5.10.2012 bol dôkladne pripravený a plnohodnotne realizovaný. Inštruktorom nového kurzu je rtm. Norbert VLADÁR, ktorý tak bude mať možnosť po svojej viac ako 12-ročnej praxi vo funkcii výkonného poddôstojníka odovzdať svoje bohaté vedomosti a skúsenosti vojakom predurčeným na ustanovenie do tejto dôležitej a náročnej funkcie.


fotofotofotofoto

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: PrápV - Dátum: 15.08.2012
Čítanosť: 14034
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share