Preskocit navigáciu

Diaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého kolegu


Diaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého kolegu
Profesionálni vojaci si diaľkovým pochodom uctili pamiatku svojho tragicky zosnulého kolegu.

Dňa 21. augusta 2012 uplynul rok od tragickej smrti inštruktora výcviku Poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku rtm. Pavla Dzivého, ktorý tragicky zahynul počas expedície v Himalájach. Na jeho počesť príslušníci Práporu výcviku zorganizovali pre príslušníkov posádky Martin diaľkový pochod po hrebeni Malej Fatry „FATRA MARCH – Memoriál rtm. Pavla Dzivého“.

Na úvod všetci účastníci pochodu spolu s veliteľom Práporu výcviku pplk. Ing. Romanom Petríkom a  kaplánom 11. mpr por. Jánom Ostapčukom na cintoríne vo Vrútkach položili veniec na hrob Pavla Dzivého a minútou ticha si tak uctili jeho pamiatku.

Samotný diaľkový pochod odštartoval v obci Zázrivá riadiaci pochodu rtm. Peter Poláček a poprial účastníkom veľa šťastia pri prekonávaní horského masívu a trasy, ktorá merala 38,1 km s prevýšením 2797 m. Do cieľa v obci Strečno dorazil ako prvý príslušník Práporu výcviku rtm. Roman Žifčák, ktorý zvládol túto náročnú trasu za 7 hodín 32 minút, na druhom a treťom mieste sa umiestnili príslušníci 11.mpr rtm. Martin Brodňanský a rtm. Marek Kakalej s časom 9 hodín 1 minúta.

Všetkým účastníkom, ktorý dokázali sebe aj ostatným svoje schopnosti, silu, vytrvalosť a odhodlanie vydržať v tak náročnom a výnimočnom podujatí, odovzdal veliteľ Práporu výcviku účastnícke listy a vyjadril presvedčenie, že budúci rok sa opäť zúčastnia tohto podujatia.

Na záver veliteľ Práporu výcviku vyjadril ambíciu, aby v budúcnosti sa toto podujatie stalo celorezortným podujatím.

Diaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého koleguDiaľkový pochod FATRA MARCH na počesť zosnulého kolegu

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: rtn. Stanislav Héger - Dátum: 22.08.2012
Čítanosť: 13962
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share