Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Zdokonaliť od slova dokonalý.


Zdokonaliť od slova dokonalý.
Hneď na úvod musíme povedať, že dokonalý nie je nikto z nás. Práve preto sa potrebujeme zdokonaľovať denno-denne v rôznych oblastiach svojho života.
Ako profesionálni vojaci OS SR veliteľstva a štábu (VaŠ) prlogp sme sa zdokonaľovali dňa 24.10.2012 v základných bojových zručnostiach vojaka.
Celá zdokonaľovacia príprava bola pod riadením a vedením mjr. Ing. Erika LEHOTSKÉHO, ktorý hneď v úvode oboznámil prítomných cvičiacich s témami, riadiacimi pracovísk a bezpečnostnými opatreniami.  
Prvé pracovisko s taktickou prípravou sa pod vedením rtm. Miroslava LAPŠANSKÉHO z rzap venovalo evakuácii raneného. Okrem teoretického vysvetlenia bola predvedená aj praktická ukážka profesionálnymi vojakmi z rzap.
Na druhom pracovisku spolu s kpt. Ing. Marekom BLAŠČÁKOM si precvičili poradové cviky a pohyby bez zbrane. Na tomto pracovisku si PrV mohli uvedomiť, aké návyky si počas rokov pôsobenia v OS SR osvojili. Zároveň, ktoré z týchto návykov je treba odstrániť a ktoré zlepšiť.
Na pracovisku číslo tri pod vedením kpt. Ing. Vladimíra SOBEKA si VaŠ precvičili poradové cviky a pohyby so zbraňou. Vykonávať cviky so zbraňou v základnej ústroji nie je jednoduché, ale s modulárnym systémom na sebe ešte ťažšie. 
Štvrté pracovisko pod vedením čat. Pavla PREVUZŇÁKA sa v zdravotnej príprave venovalo poškodeniu organizmu fyzikálnymi a prírodnými vplyvmi. Táto téma bola veľmi aktuálna v nadchádzajúcom zimnom období. Dostali sme rady, okrem iného, ako sa chrániť pred omrzlinami, ale aj ako sa správať, keď už ich my či iní majú.
Cieľ zamestnania bol splnený! Zúčastnení profesionálni vojaci si obnovili vedomosti zo zručností, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou ich pôsobenia v OS SR.


Autor: por.Vlasta KOVAĽOVÁ , Foto: por.Vlasta KOVAĽOVÁ - Dátum: 25.10.2012
Čítanosť: 12169
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share