Preskocit navigáciu

Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch


Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch

Detekcia a dekontaminácia s reálnymi toxickými chemickými látkami bola hlavnou oblasťou výcviku špecialistov RCHBO OS Belgického kráľovstva, ktorého sa zúčastnili v dňoch 4. až 15. marca 2013 vo Výcvikovom, analytickom a zásobovacom centre radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO) Čereňany.

Vyškoliť požadovaných odborníkov v oblasti RCHBO a prehĺbiť ich zručnosti pri práci s reálnymi toxickými chemickými látkami bolo hlavným cieľom celého výcviku. Výsledky tohto výcviku prišla zhodnotiť delegácia z Ministerstva obrany Belgického kráľovstva, pod vedením podplukovník Raula Hoppeho.

Delegáciu Belgických kráľovských ozbrojených síl za slovenskú stranu privítal podplukovník Ing. Martin Stanko, veliteľ Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO. Podplukovník Raul Hoppe ocenil hlavne jedinečnú možnosť práce so skutočnými chemickými látkami najmä z psychologického hľadiska, ktoré pôsobí na kvalitu a rýchlosť splnenia realizovanej úlohy. Belgická strana ďalej prejavila značnú spokojnosť s priebehom výcviku jej špecialistov RCHBO a vyjadrila prianie pokračovať aj v budúcnosti vo výcviku jej vojakov vo VAaZC RCHBO Čereňany.


Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch1Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch1Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch1Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch1Belgickí špecialisti RCHBO na výcviku v Čereňanoch2

Autor: VAaZC RCHBO Čereňany , Foto: VAaZC RCHBO Čereňany - Dátum: 15.03.2013
Čítanosť: 13378
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share