Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v Malackách


Príslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v Malackách

Krížová cesta je starobylá a stále používaná modlitba rímskokatolíckej cirkvi, v ktorej veriaci rozjíma o utrpení Ježiša Krista obvykle konkretizovanom v jednotlivých zastaveniach jeho krížovej cesty z Pilátovho domu až na horu Golgota po Via Dolorosa.
Atmosféru Veľkej noci umocňuje aj krížová cesta, ktorá prebieha počas celého obdobia Veľkého pôstu každý piatok a v nedeľu vo františkánskom kostole v Malackách. Práve na jednej z týchto krížových ciest, v piatok 15. marca,  nechýbali ani príslušníci uniformovaného stavu tvoreného vojakmi, policajtmi a hasičmi pôsobiacimi na pôde dopravného krídla, či v štruktúrach OR PZ SR.
Zúčastnili sa tak svojej pobožnosti krížovej cesty, ktorú pred zrakom malackej verejnosti pripravili a viedli miestny vojenský kaplán por. Slavko Ganaj a veliteľ výcvikového strediska policajných psovodov v obci Malé Leváre plk. Andrej Trenčanský. Vojaci a policajti spestrili a súčasne obohatili duchovné prežívanie obdobia pôstu katolíckymi veriacimi v Malackách a ich okolí, lebo úvahy pri jednotlivých zastaveniach kaplán Ganaj aplikoval na rozličné životné situácie príslušníkov OS a OZ SR. Po skončení pobožnosti krížovej cesty celebrovali kaplán Ganaj s dekanom Malaciek vdp. Jánom Hudecom pre veriacich v uniformách a ich rodiny sv. omšu aj za účasti civilnej verejnosti. Duchovná aktivita umožnila príslušníkom OS a OZ SR pôsobiacim v Malackách a ich okolí vystúpiť z anonymity a verejne tak vyznať svoju vieru a príslušnosť k Ježišovi Kristovi, čo určite prispelo k hlbšej a opravdivej príprave na slávenie Veľkonočných sviatkov.


Príslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v MalackáchPríslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v MalackáchPríslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v MalackáchPríslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v MalackáchPríslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v MalackáchPríslušníci dopravného krídla na krížovej ceste v Malackách

Autor: npor. Zuzana Mitríková , Foto: npor. Zuzana Mitríková - Dátum: 21.03.2013
Čítanosť: 11860
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share