Preskocit navigáciu

Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište


Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište

Za účasti náčelníka generálneho štábu sa v sobotu 13. augusta vo vypálenej nízkotatranskej obci Kalište uskutočnil už 11. ročník Stretnutia generácií.
Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim spolu s ministrom obrany položili veniec k Pamätníku na znak úcty všetkým tým, ktorý v mene záchrany iných položili svoje životy. Na pietnej spomienke sa zúčastnili aj predstavitelia Národnej rady SR, vlády SR či Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.
Hlavnými organizátormi podujatia boli Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Banská Bystrica spolu s banskobystrickým Múzeom SNP.

Stretnutie, organizované pod záštitou predsedu vlády Slovenskej republiky, ktoré je už každoročne predzvesťou osláv výročia SNP, pokračovalo bohatým kultúrnym programom.

Obec Kalište bola v marci 1945 vypálená nemeckými jednotkami a do ako jedinej zo zničených obcí na Slovensku, sa život už nevrátil. Od roku 1961 nesie obec titul národnej kultúrnej pamiatky.


Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište1Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište1Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište1Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište1Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište2Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište2Generál Maxim si symbolicky pripomenul tragické udalosti v obci Kalište2

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 15.08.2016
Čítanosť: 4463
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share