Preskocit navigáciu

Pamiatka zosnulých pri Pamätníku zmierenia


Pamiatka zosnulých pri Pamätníku zmierenia

Dnes sa v areáli ministerstva obrany Slovenskej republiky pri príležitosti Pamiatky zosnulých konala pietna spomienka na zosnulých vojakov. K Pamätníku zmierenia si prišli uctiť pamiatku minister obrany Peter Gajdoš, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR (GŠ OS SR) generál Milan Maxim, ordinár ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR Mons. František Rábek a profesionálni vojaci a zamestnanci rezortu obrany. Za účasti príslušníkov Čestnej stráže OS SR a trubača Čestnej stráže prezidenta SR boli položené k pamätníku vence a zapálené sviece.

„Počas roka sa spolu stretávame na mnohých pietnych spomienkach. Väčšina z nich je venovaná hrdinom, ktorí bojovali za našu slobodu a lepšiu budúcnosť. No tá dnešná je trochu iná. Je venovaná našim kolegom – profesionálnym vojakom a zamestnancom, ktorí zahynuli, či už pri plnení svojich úloh, alebo im osud z akéhokoľvek iného dôvodu nedoprial byť viac medzi nami,“ uviedol minister obrany SR počas svojho príhovoru Peter Gajdoš. Zároveň zdôraznil, že na svojich kolegov nikdy nezabudneme.

V Sieni slávy sa náčelník GŠ OS SR generál Milan Maxim poďakoval všetkým, že nezabúdajú na profesionálnych vojakov, ktorí zahynuli pri plnení svojich úloh v zahraničných misiách a operáciách.


Pamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri Pamätníku zmierenia

Autor: por. Bc. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ - Dátum: 02.11.2016
Čítanosť: 3655
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share