Preskocit navigáciu

Návšteva ministra obrany Srbskej republiky na Slovensku


Návšteva ministra obrany Srbskej republiky na Slovensku

Na pozvanie ministra obrany Petra Gajdoša navštívil Slovensko v dňoch 4. až 5. decembra minister obrany Srbskej republiky (SRB) Zoran Djordjevic.

Oficiálna návšteva sa začala spomienkovou slávnosťou na Srbskom vojenskom cintoríne vo Veľkom Mederi v nedeľu 4. decembra. Za prítomnosti príslušníkov Čestnej stráže OS SR si k pamätníku prišli uctiť pamiatku padlých vojakov minister obrany SRB s delegáciou a za ministerstvo obrany SR riaditeľ odboru medzinárodných vzťahov MO SR Oleg Havasi s delegáciou. Na cintoríne vo Veľkom Mederi je pochovaných 5 153 srbských mučeníkov a vojakov, ktorí počas I. svetovej vojny v zajateckom tábore Veľký Meder podľahli následkom epidémií.

Následne v pondelok 5. decembra srbský minister obrany zavítal na pôdu Ministerstva obrany SR. Oficiálny privítací a rozlúčkový ceremoniál pri príležitosti návštevy vzácneho hosťa zabezpečili príslušníci Veliteľstva posádky Bratislava pod velením veliteľa Čestnej stráže OS SR podplukovníka Miloslava Arnolda. Pod dirigentskou taktovkou majora Borisa Hokinu odohrali príslušníci bratislavskej Vojenskej hudby OS SR štátne hymny oboch štátov.

Po prehliadke nastúpených vojsk srbský minister obrany v sprievode ministra obrany SR Petra Gajdoša pokračovali vo svojom programe.


Návšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na SlovenskuNávšteva ministra obrany Srbskej republiky na Slovensku

Autor: por. Bc. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ - Dátum: 05.12.2016
Čítanosť: 4348
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share