Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegov


Slovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegov

Dňa 9.7.2017 uplynuli 4 roky od tragickej smrti čat. Daniela Kavuliaka, ktorý zahynul po streľbe afganského vojaka na leteckej základni v Kandaháre. Príslušníci slovenského kontingentu v operácii Resolute Support v Afganistane si na základni HKIA v Kábule uctili pamiatku padlého kolegu minútou ticha a zapálením sviečky.
Naši vojaci sa tiež zúčastnili spomienkového behu organizovaného českým kontingentom na počesť 4 vojakov Armády Českej republiky, ktorí zahynuli po útoku samovražedného útočníka 8.7.2014 pri základni Bagram v provincii Parwan.
Aj keď pri tomto podujatí nešlo o výsledky, príslušníci SLOVCON sa v štartovom poli nestratili. V kategórii žien obsadila npor. Gabriela Valčáková tretie miesto a v silnej konkurencii v kategórii mužov sa umiestnil kpt. Jaroslav Korienek v prvej desiatke.


Slovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegovSlovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegovSlovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegovSlovenskí vojaci v Afganistane si uctili pamiatku padlých kolegov

Autor: RS SLOVCON , Foto: autor - Dátum: 12.07.2017
Čítanosť: 11366
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share