Preskocit navigáciu

Spomienka na Duklu


Spomienka na Duklu
Spomienka na 6. október 1944 ožila ako každý rok aj medzi príslušníkmi Veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne, ktorí si dňa 6. októbra 2009 pripomenuli Deň obetí Dukly na slávnostnom zhromaždení v priestoroch veliteľstva síl.

„Už v bojoch pred 65 rokmi bola cieľom obrana demokracie. S rovnakým cieľom pokračujeme aj dnes v boji proti terorizmu. Naše tradície nás vedú a vždy budú viesť k obrane najvyšších ľudských hodnôt. Spolupráca a solidarita medzi národmi sú pre nás všetkých jasnými a zrozumiteľnými pojmami.,“ vyslovil vo svojom príhovore zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Juraj Krištofovič. Príslušníkom veliteľstva síl výcviku a podpory ďalej zdôraznil význam pozitívneho vnímania angažovanosti Slovenskej republiky a jeho ozbrojených síl pri formovaní novej globálnej bezpečnostnej politiky.

Následne brigádny generál Krištofovič pri príležitosti 65. výročia Karpatsko - duklianskej operácie odovzdal kapitánovi Štefanovi Zemanovičovi vojenskú medailu za vernosť ozbrojeným silám Slovenskej republiky 3. stupňa a štábnemu nadrotmajstrovi Jánovi Bridovi čestný odznak ozbrojených síl Slovenskej republiky 3. triedy.

Spomienka na DukluSpomienka na DukluSpomienka na DukluSpomienka na Duklu

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 06.10.2009
Čítanosť: 18234
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share