Preskocit navigáciu

Vianočné prianie Náčelníka Generálneho štábu OS SR


Vianočné prianie Náčelníka Generálneho štábu OS SR

Vážení vojaci, zamestnanci, priatelia a priaznivci ozbrojených síl!

Záver roka je charakteristický nielen bilancovaním uplynulých dvanástich mesiacov, ale je aj príležitosťou pre každého z nás, aby sme sa viac ako inokedy zamysleli sami nad sebou, nad svojimi osobnými i rodinnými vzťahmi a zhodnotili svoju prácu. Je to čas porovnávania cieľov a predstáv s realitou, čas, keď sa pýtame sami seba, čo môžeme alebo urobíme pre seba a svojich blízkych.
Pre mňa osobne sú to prvé Vianoce v pozícii náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR. O to hlbšie sa zamýšľam a hodnotím svoje kroky, ako aj činnosť príslušníkov ozbrojených síl. Dovoľte, aby som aj ja v tomto duchu krátko zrekapituloval „výcvikový rok 2018“. V priebehu uplynulých dvanástich mesiacov sa udiali významné personálne zmeny v hlavných riadiacich pozíciách bez akéhokoľvek negatívneho vplyvu na fungovanie Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Zvládli sme množstvo domácich i zahraničných cvičení, poskytli sme požadovanú podporu občanom Slovenskej republiky a vzorne sme reprezentovali dobré meno Slovenskej republiky v zahraničných misiách a pracoviskách. S vidinou a prísľubom zásadných systémových zmien, si absolútna väčšina profesionálnych vojakov, vojačiek i zamestnancov OS SR, trpezlivo a statočne plnila každodenné úlohy, ktoré v tomto roku spočívali okrem iného v zadefinovaní požiadaviek na rozvoj našich ozbrojených síl. Verím, že rok 2019 nám prinesie prvé ovocie tejto práce a že Ozbrojené sily Slovenskej republiky budú úspešne pokračovať v nastúpenej ceste, s cieľom byť absolútne pripravení splniť naše čestné poslanie.

Vojaci a zamestnanci!

Viem, že najkrajšie Vianoce sú tie, ktoré môžeme prežiť v kruhu svojich rodín a najbližších. Štátna služba profesionálneho vojaka je však výnimočná aj tým, že vojak musí podriadiť vlastné záujmy vojenskej službe. Preto nie každý z nás môže stráviť nastávajúce sviatky v kruhu svojich najbližších a podľa svojich predstáv.
Ďakujem Vám za vykonanú prácu v roku 2018 a zvlášť tým ktorí budú počas sviatkov plniť úlohy v prospech bezpečnosti našej milovanej vlasti. Všetkým Vám želám šťastné, veselé a milostiplné vianočné sviatky, v novom roku 2019 veľa zdravia a spokojnosti. Nech sa nám darí splniť všetky naše plány a predsavzatia v pracovnom aj osobnom živote.

                                náčelník Generálneho štábu OS SR
                                     generálporučík Daniel ZMEKO



Autor: generálporučík Ing. Daniel ZMEKO , Foto: OS SR - Dátum: 19.12.2018
Čítanosť: 6735
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share